Пішохідний центр: у Чернівцях можуть перекривати автомобільні дороги по вихідних

На вихідних центр Чернівців перекриватимуть для автомобілів. Таким чином створять пішохідну зону. Про це повідомив старший інспектор відділу архітектури міського департаменту урбаністики ЧМР Богдан Старик.

За словами чиновника, на засіданні комісії з організації та безпеки дорожнього руху підтримали створення пішохідного центру у вихідні та святкові дні. Вже через 2 тижні проведуть голосування під час засідання виконкому.

“Мені складно передбачити, як буде відбуватися розгляд, але я маю до вас, друзі, прохання. Поширте, напишіть, прокоментіть про те, що вам це треба і що тих три машини в суботу на Поштовій вам заважають. Давайте створимо критичну масу, аби за два тижні стало зрозуміло, що місто хоче ходити”, – закликав Богдан Старик.

На думку Богдана Старика, ідея актульна через: -збільшення кількості людей в місті; -перевантаження вулиці Кобилянської; -дотримання стандартів сталого розвитку та виведення авто з центру міста; -різке зменшення кількості авто на вихідних в місті; -різке збільшення кількості “малого” електротранспорту в місті.

Нововведення планують впровадити на два місяці, аби побачити, який вплив це матиме на місто. Водночас, громадський транспорт курсуватиме за визначеними маршрутами без змін.

Реклама

Залишити коментар