З початку війни в Україні загинули 3 942 цивільні людини, зокрема 258 дітей — ООН

Від початку повномасштабної війни в Україні загинули щонайменше 3 942 цивільні людини та ще 4 591 людина зазнала поранень.

Про це свідчать дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини станом на початок 24 травня.

Серед загиблих 1 489 чоловіків, 976 жінок, 90 дівчаток і 99 хлопчиків, а також 69 дітей і 1 219 дорослих, стать яких поки невідома.

Найбільше людей загинули та постраждали в Донецькій та Луганській областях: 2 209 загинули та 2 578 отримали поранення. В інших областях України, де тривали чи тривають бойові дії (або були ракетні обстріли), загинули 1 733 людини та ще 2 013 зазнали поранень.

Більшість цих цивільних постраждали внаслідок застосування вибухової зброї з широкою зоною впливу, включно з обстрілами з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетними та повітряними ударами.

В ООН вважають, що фактична кількість загиблих і постраждалих значно вища, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів досі очікують підтвердження. Це стосується Маріуполя, Ізюма та Попасної, де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення, які ООН не може самостійно підтвердити.

Реклама

Залишити коментар