У «Придністров’ї» росіяни хотіли відновити військовий аеродром та техніку, але завадила корупція — голова Одеської ОВА

У «Придністров’ї» російський контингент отримав завдання відновити військовий аеродром та техніку у Тирасполі, але виявилося, що через корупцію це зробити неможливо.

Про це повідомив 22 травня голова Одеської ОВА Максим Марченко.

«Здається, за багато років перебування у «Придністров’ї» усе, що зробили російські війська, це пропили усі залишки військової техніки та апаратури. Тому виявилося, що відновлювати там нічого і нічим. При цьому за документами усі запасні частини були в наявності», — сказав Марченко.

Він зазначив, що саме тому чергові потуги загострити ситуацію в регіоні провалилися: «…через звичайну корупцію та недбалість місцевих начальників. Бажаємо їм і надалі розвалювати власну армію із середини».

Влада невизнаного «Придністров’я» 25 квітня повідомила, що «Міністерство держбезпеки» у Тирасполі обстріляли з гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, яку організувала федеральна служба безпеки рф для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв.

Уранці 26 квітня в «Придністров’ї» повідомили про ще два вибухи — сказали, що ними були пошкоджені дві антени, які ретранслювали радіо росії. Після цього підрозділи оперативної групи російських військ у невизнаній «республіці» привели у повну бойову готовність.

За даними Генштабу, на тлі цих подій росія продовжує розповсюджувати інформацію через прокремлівські ЗМІ про нібито загрозу населенню придністровського регіону республіки Молдова з боку України. Зокрема, ЗМІ поширюють повідомлення про черговий випадок застосування українських БПЛА над складами боєприпасів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україні не потрібен ще один фронт у невизнаному «Придністров’ї», тому Київ разом із Молдовою та ЄС стримуватиме там ескалацію, яку провокує росія.

Реклама

Залишити коментар