Оксана Грищук склала присягу та зайняла місце Тупицького в КСУ

Новопризначена суддя Конституційного Суду Оксана Грищук склала присягу судді під час спеціального пленарного засідання Конституційного суду

Про це повідомляє Інтерфакс.Україна, передає “Еспресо.Захід“.

Президент України Володимир Зеленський своїм указом від 26 листопада минулого року призначив Грищук на цю посаду. Вона вступає у повноваження судді сьогодні. 

“Ми не можемо вже бути тими ж, якими були до цієї жахливої війни, тому я вітаю вас із складанням присяги… насамперед хочу побажати, щоб лихо війни обійшло вас і вашу сім’ю стороною”, – сказав головуючий у КС заступник голови Конституційного Суду Сергій Головатий. 

Під час присяги Грищук вручили суддівську мантію, нагрудний знак і посвідчення судді КСУ.

Варто також зазначити, що 15 травня сплив дев’ятирічний термін повноважень судді КС Олександра Тупицького. Заступник голови КС Сергій Головатий видав розпорядження про припинення з ним трудових відносин.

Довідка. Оксана Грищук — український юрист, професор кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор юридичних наук, професор. Народилася 12 жовтня 1977 року у Львові. У 1999 році закінчила з відзнакою юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Її батько Віктор Климович – член Вищої ради правосуддя.

З 2001 року Оксана Грищук працювала на посаді асистента, з 2007 року — на посаді доцента кафедри теорії та історії держави і права, а з 2011 року і донині — на посаді професора кафедри теорії та філософії права Львівського національного університету імені Івана Франка. А З 2003 р. за сумісництвом працювала у Львівській лабораторії прав людини і громадянина Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування Національної академії правових наук України. Крім того, з 2020 року працює тренером-викладачем у Національній школі суддів України.

Вона має понад 150 публікацій, в тому числі 14 монографій. Також є членом Львівської Регіональної Ради Реформ Правосуддя в межах проекту EU Project “Pravo-Justice”, основною метою якої є налагодження комунікації регіонів та центру в процесі реалізації та втіленні судової реформи та реформування сектору правосуддя.

Реклама

Залишити коментар