Постачання озброєння в Україну: у Міноборони заявили, що переломний момент вже настав

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що за кілька місяців допомога іноземних партнерів Україні зможе забезпечити «паритетну можливість» відповіді на російські загрози.

«На сьогодні переломний момент відбувся, і ви всі бачите, що після зустрічі в Рамштайні, де були присутні понад 40 очільників оборонних відомств, допомога Україні тепер дійсно колективна. За кілька місяців вона зможе забезпечити паритетну можливість України відповідати тим загрозам, які є, тому що Росія, безумовно, зараз має перевагу і по озброєнню, і по особовому складу», — розповіла Маляр під час брифінгу в Медіацентрі Україна—Укрінформ.

Заступниця міністра підтвердила, що допомога Заходу вже використовується в боях.

26 квітня на авіабазі ВПС США Рамштайн у Німеччині відбулася зустріч міжнародної консультативної групи з питань підтримки України за участю міністрів оборони понад 40 країн, зокрема міністра оборони України Олексія Резнікова. Після зустрічі очільник Пентагону Ллойд Остін оголосив, що консультативна група зустрічатиметься щомісяця для обговорення оборонних потреб України.

Також 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

13 травня Олексій Резніков заявив, що на українців очікують надзвичайно складні тижні повномасштабного вторгнення РФ, а Україна входить у довгострокову фазу війни. До цього Ганна Маляр наголошувала, що Україна виграла першу фазу війни, розв’язаної Росією: окупанти не досягли жодної з поставлених цілей і зазнали тяжких втрат.

Реклама

Залишити коментар