На Буковині стартували навчання з військово-медичної підготовки

На Буковині стартували навчання з військово-медичної підготовки. Тут військовослужбовці опановуватимуть знання із тактичної медицини та домедичної допомоги в екстремальних ситуаціях. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Організували курси Чернівецький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки і Буковинський державний медичний університет.

Мета таких навчань – підвищити рівень знань військовослужбовців та військових медиків з питань надання медичної допомоги під час бойових дій, зменшити кількість людських втрат та випадків інвалідності.

Цей курс — один з етапів на шляху до здобуття кваліфікації «Бойовий медик». Він включає в себе всі необхідні компоненти тактичної медицини згідно стандартів НATО: від зупинки кровотечі до попередження гіпотермії, практичні навички з зупинки критичної кровотечі при різних видах поранень, використання специфічних медикаментів і плевральної декомпресії, іммобілізації та евакуація з поля бою.

Триватиме курс близько тижня. Військовослужбовцям, які хочуть долучитися до навчань, потрібно звернутися у Чернівецький міський ТЦК та СП.

Реклама

Залишити коментар