Директор Чернівецького меморіального музею В. Івасюка презентував нову книжку у Івано-Франківській обласній бібліотеці

12 травня в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книжки із серії “Третє тисячоліття: українська поезія” “Тилинки й литаври” Мирослава Лазарука. Про це повідомили на сайті бібліотеки.

Як написав у передмові відомий літературознавець Дмитро Ільницький, збірка влучно поділена на три розділи. Перший – це універсально-філософська «Тилинка», де місце і любові, і людям, і медитативним внутрішнім самовдивлянням та самовслуханням, і виходу за межі суто людських взаємин до контакту з природою, навіть подекуди до метафізичного.

Другий — “Листи з падолиста до Ейлін” містить взірці високої інтимної лірики. І третій “Литаври”, в якому йдеться про зосередження автора на своєму контакті з попередниками чи сучасниками в літературі і культурі.

Привітати письменника та поспілкуватися з ним прийшли колеги по перу та просто небайдужі люди. Серед гостей були: Степан Волковецький, державний та громадсько-політичний діяч, народний депутат України 1-го та 2-го скликань, голова Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, Анатолій Тимів журналіст з Чернівців, Іван Гринджук, однокурсник, редактор газети «Народна воля» із Надвірної, письменники Василь Бабій, Іван Гаврилович та інші. 

На завершення зустрічі всі бажаючі могли придбати книжки з автографом  автора і зробити світлину на пам’ять.

Нині Мирослав Лазарук працює директором Чернівецького меморіального музею Володимира Івасюка та очолює щоквартальник «Буковинський журнал».

Реклама

Залишити коментар