Опублікували запис останніх перемовин затонулого крейсера «Москва»

У Збройних силах України поділилися аудіозаписом останніх перемовин на російському крейсері «Москва», який затонув у середині квітня.

Аудіозапис опублікували на сторінці оперативного командування «Південь».

Зв’язковий повідомляє буксиру про позаштатну надзвичайну подію на кораблі.

«Дві пробоїни. Гвинт зупинився. Ляже на бік. Пробоїна нижче за ватерлінію. Крен 30 градусів», — кричав чоловік.

Він сказав, що немає ходу для зближення з буксирами. За його словами, тривав посильний порятунок екіпажа.

Вперше аудіозапис останніх перемовин з крейсера з’явився у мережі декілька тижнів тому, але це вперше його поширив структурний підрозділ ЗСУ.

13 квітня стало відомо, що українські військові влучили ракетами «Нептун» у російський ракетний крейсер «Москва», який був флагманом чорноморського флоту рф. Це саме той корабель, який погрожував військовим на острові Зміїний та отримав відповідь «Русский военный корабль, иди на…!»

У міноборони росії спершу заявили, що пожежу локалізували і судно «зберігає плавучість». Зрештою вночі 14 квітня відомство визнало, що російський ракетний крейсер «Москва» затонув. У росії не повідомляють про кількість загиблих, проте родичі військових розповідають журналістам, що загинули щонайменше 40 членів екіпажу.

А втім, міноборони рф не визнає, що корабель затонув унаслідок дій українських військових. Крім того, американське видання New York Times повідомляло, що розвідка США допомогла Україні потопити крейсер.

За даними «Мілітарного», крейсер «Москва» мав артилерійське, зенітне, протичовнове та мінно-торпедне озброєння. Крім того, на ньому були встановлені 16 пускових установок протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан» із дальністю враження цілей до 1000 км, а ще корабель перевозив на борту один гелікоптер Ка-27.

Реклама

Залишити коментар