Витратили половину зібраного на дорогі авто та прикраси: на Буковині викрили благодійну організацію

Двоє братів з Чернівецької області через благодійну організацію збирали кошти на ЗСУ. Мільйони гривень чоловіки привласнили собі. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко. 

50/50 В такій пропорції керівники одного із благодійних фондів Тернопільщини розподіляли кошти небайдужих громадян. Половина суми – на потреби військових, решта – у власні кишені. “Благодійники” зібрали на ЗСУ 13 мільйонів гривень.

“Двоє братів з Чернівецької області ще півтора роки тому створили в Тернополі благодійну організацію. Спершу справи йшли не дуже вдало, але початок повномасштабного вторгнення росії в Україну діячі вирішили використати на повну. Патріотизм українців та бажання допомогти монетизувалися у кошти на рахунку фонду. Всього за час воєнного стану вони зібрали майже 13 мільйонів гривень”, – розповів ігор Клименко.

До роботи благодійної організації залучили ще чотирьох осіб, бо не встигали освоїти кошти.

“Для освоєння грошей, які щодня надходили від добросердечних громадян, потрібна була допомога. Тож до роботи благодійної організації залучили ще чотирьох осіб, серед яких батько засновників та дружина одного із них. Такий собі сімейний підряд…”, – продовжив Ігор Клименко.

Приблизно половину зібраної суми на закупівлю необхідних речей для військових витратили. Для підкріплення довіри вони показували фото закуплених товарів та відправку їх на фронт.

“Але більшою частиною зібраних коштів “благодійники” розпоряджалися по-своєму. Наприклад, придбали елітні позашляховики, накупили ювелірні вироби та дорогі мобільні телефони”, – зазначив Ігор Клименко.

Реклама

Залишити коментар