Отримав повідомлення про кібератаку: шахраї ошукали буковинці на майже 25 тисяч гривень


7 травня, на спецлінію «102» звернувся 50-річний житель селища Лужани та повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його грошима у сумі майже 25 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Опитавши заявника, співробітники відділення №2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції встановили, що чоловіку зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Псевдобанкір повідомив про можливість кібератаки на банківський рахунок буковинця та запропонував свою допомогу.

У подальшому, чоловік, виконуючи вказівки нібито співробітника банку, зняв 24500 гривень та поповнив свій мобільний рахунок на вказану суму. Потім буковинець продиктував співрозмовнику коди, які надійшли йому в SMS-повідомленнях. Через деякий час з рахунку заявника зникли всі кошти.

За вказаним фактом дізнавачі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці Буковини наголошують: щоб не стати жертвою шахраїв – дотримуйтеся основних правил онлайн-безпеки. А саме:

– нікому не повідомляйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі, секретні коди до карти та з SMS-повідомлень);

– якщо ви отримали повідомлення про проблеми з банківським рахунком, зверніться безпосередньо у відділення банку або за номером служби підтримки фінансової установи;

– уважно читайте всі повідомлення від банку та звертайте увагу на мету операції.

Реклама

Залишити коментар