Зекономлять час: в Україні одночасно оформлюватимуть закордонний та внутрішній паспорти

В Україні запустили пілотний проєкт для одночасного оформлення закордонного та внутрішнього паспортів. Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

Планують, що цей експеримент діятиме 2 роки. Таке нововведення повинне мінімізувати витрату часу на оформлення документів.
На засіданні 7 травня Кабінет Міністрів затвердив експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення чи обміну паспортів громадянина України та закордонного. Також можна оформити новий паспорт замість втраченого або викраденого.

“Продовжуємо робити державні послуги для громадян зручними та швидкими навіть в умовах війни. Затвердили експериментальний проєкт, який дозволить українцям оформити закордонний та внутрішній паспорти одночасно”, – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він додав, що це дозволить мінімізувати витрати часу в отриманні чи відновленні документів. Це особливо важливо в умовах воєнного часу. 

Проєкт насамперед має 2 мети: удосконалення надання адміністративних послуг у сфері міграції та мінімізації часу для їх отримання в умовах введення та продовженням воєнного стану.

Реклама

Залишити коментар