Кількість ветеранів та членів сімей загиблих може зрости до 5 млн після війни — Мінветеранів

Кількість людей, на яких спрямована політика міністерства ветеранів, після російсько-української війни може зрости з 1,2 мільйона до 5 мільйонів.

Про це повідомила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

За її словами, до 24 лютого було зареєстровано 500 тисяч людей, які були учасники війни на Донбасі з 2014 року. Крім ветеранів, політика міністерства спрямована на членів сімей загиблих українських військових, членів сімей загиблих і постраждалих учасників Революції гідності; учасників Другої світової війни; учасників миротворчих місій. Загалом міністерство працювало з приблизно 1,2 мільйонами людей.

Лапутіна каже, що після війни кількість людей, з якими працюватиме міністерство, буде значно більшою.

«Наразі дуже багато людей приєдналися до лав територіальної оборони, зокрема, добровольчі формування територіальних громад, а також члени сімей загиблих. Тому я гадаю, що ця цифра може досягти 4-5 млн людей», — сказала міністерка.

Наразі в реєстрі міністерства соціальної політики зафіксовано понад 770 тисяч людей зі статусом учасника бойових дій, зазначила Лапутіна.

В Україні добровольців тероборони визнають ветеранами війни.

Крім того, 3 травня парламент ухвалив законопроєкт, який дозволяє залучати бійців тероборони до виконання завдань у районах бойових дій.

Реклама

Залишити коментар