Доправляти швидко значні обсяги пального немає змоги: Буковині рекомендують раціонально використовувати пальне

Від початку повномасштабного вторгнення Буковина, як і вся Україна, має проблеми із фізичним наповненням ринку пального. В країні знищено дуже багато інфраструктури, яка забезпечувала виробництво, постачання і зберігання бензину та дизпалива. Про це інформує голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук.

У той же час, Росія заблокувала українські порти, тому доправляти швидко значні обсяги пального немає змоги. Фактично, залишився тільки один напрямок постачання з-за кордону – з Європейського Союзу. 

“Уряд активно працює разом із нафтотрейдерами, аби впродовж 10 днів вирішити проблему із дефіцитом бензину та дизпалива. Тож не панікуйте, раціонально використовуйте пальне і без нагальної потреби не користуйтеся транспортними засобами. Робимо все можливе, щоби не дати путіну перемогти не тільки Україну, але й увесь світ”, – прокоментував ситуацію начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук. 

На жаль, в умовах війни і скорочення економічної активності через руйнівні удари окупантів немає джерела, з якого можна було би дотувати знижену ціну на бензин та дизпаливо. Тож споживачам треба бути готовими до того, що ціна на певні види пального буде на рівні із сусідніми країнами.

Реклама

Залишити коментар