СБУ опублікувала зізнання 21-річного російського військового у розстрілах мирних українців

Служба безпеки України опублікувала зізнання 21-річного російського військового у тому, що він власноруч розстрілював мирне населення України, а на війну пішов, щоб «матеріально підтримати свою матір».

Відео оприлюднили 4 травня.

У СБУ зазначають, що це одне з перших подібних зізнань ворожих загарбників, яке вдалося отримати в ході тривалої роботи української спецслужби.  

На відео — 21-річний командир відділення Вадим. Бойові дії тривали для нього недовго, кажуть у СБУ. Він вторгся в Україну на Сумщині, потім супроводжував колону з пораненими до рф, де дорогою їх розбили українські захисники.

«Тож цей “герой” з колегами “віджав” 2 легкові автомобілі у звичайних українців. Ворожий загарбник впритул випустив чергу в цивільного, який мав нещастя потрапити на очі окупантам. “Мені дали наказ вистрілити — я випустив в нього одну чергу. Він впав, і ми поїхали далі”», — розповідає воєнний злочинець.

У СБУ наголошують, що такі дії окупанта підпадають під статтю 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни. За це передбачено до 15 років в’язниці.

Реклама

Залишити коментар