Російський Сбербанк здає владі росіян, які переказують гроші на підтримку ЗСУ

Підсанкційний російський Сбербанк виявляє збирачів коштів для Збройних сил України (ЗСУ) і надсилає до Росфінмоніторингу інформацію про перекази, можливе призначення яких – пожертвування для військових цілей.

Про це повідомляє російське пропагандистське агентство “ТАСС” із посиланням на лист за підписом заступника голови банку Белли Златкіс першому заступнику голови комітету Держдуми РФ з просвіти Яні Лантратовій.

“Збирачі коштів для Збройних сил України виявляються банком як самостійно з використанням комплексу різних інструментів, включаючи моніторинг соціальних мереж, так і за допомогою інформації, яка надходить від третіх осіб. За отриманими даними проводиться аналіз підозрілої діяльності клієнта профільними службами банку”, – йдеться в листі.

У Сбербанку заявили, що керуються законодавством РФ, вказівками в положеннями Центробанку та власними внутрішніми нормативними документами.

“Банк розглядає питання щодо реалізації щодо таких операцій (спрямованих на військові цілі – ред.) права, передбаченого пунктом 11 статті 7 федерального закону “Про протидію легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму” та спрямовує у Росфінмоніторинг інформацію відповідно до пункту 3 статті 7 зазначеного закону”, – йдеться в документі.

Реклама

Залишити коментар