Глава Мінцифри розповів, скільки користувачів Starlink в Україні

Супутниковий інтернет від Ілона Маска покликаний забезпечити зв’язком військових та критичну інфраструктуру у разі руйнування стаціонарної лінії. Нині в Україні його використовують 150 тис. осіб.

Цю цифру глава Мінцифри Михайло Федоров озвучив у своєму Telegram-каналі. За словами чиновника, зараз термінали Starlink використовуються лікарнями, пожежними частинами, сільрадами, школами та іншими об’єктами соціальної інфраструктури.

«Є села, де обстріли перебили 10 кілометрів кабелю, — пише Федоров. — Завдяки одній станції Starlink провайдер зміг швидко відновити доступ до Інтернету. Це унікальний досвід використання Starlink і такого ще не було у світі».

Першого березня в Україні почав працювати високошвидкісний супутниковий інтернет Starlink. Паралельно із запуском цієї мережі в нашій країні Ілон Маск також передав Україні кілька партій обладнання для підключення до Starlink.

Наразі термінали працюють, зокрема, у постраждалих від російських окупантів містах Київської області — Ірпені та Романівці.

Супутниковий інтернет доступний для звичайних користувачів. Щоб скористатися ним, потрібно купити набір для підключення, який слід встановити вдома. Жодних додаткових налаштувань при цьому не потрібно.

Наприкінці квітня компанія Ілона Маска зареєструвала юрособу в Україні. ТОВ Старлінк Юкрейн було зареєстровано за юридичною адресою Україна, Київ, вулиця Велика Васильківська, 77А.

Реклама

Залишити коментар