“Путін приречений, він нікого не слухає”, — експосол США у Москві

Після початку війни росії проти України розпочався процес кінця путінізму. Про це заявив Посол США в Росії у 2011-14 роках, Директор Інституту Фрімена-Сполі з міжнародних досліджень Стенфордського університету Майкл МакФол під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”.

Я впевнений, що ця війна є катастрофічною для уряду путіна і для самого путіна. Не знаю, як він впаде, але ми бачимо зараз початок кінця путінізму. Тому що він зробив величезну помилку, не розрахувавши це вторгнення у вашу країну“, — сказав МакФол.

Він наголосив, що путін перебуває при владі вже 22 роки, і тому приречений на поразку. 

“Кожна країна світу, де керівництво таке старе і стільки перебуває при владі, приречена. Бо вони не слухають їхніх фінансових міністрів, вони не слухають своїх радників, вони не слухають прем’єрів”, — сказав він. 

“путін не слухає ні лаврова, ні мішустіна – нікого. І це одна з проблем. Саме тому він подумав, що він все правильно робить”, — підкреслив дипломат.

Він також наголосив, що путін не має такої великої підтримки у росії, як це намагаються показати провладні пропагандисти.

“Зараз кажуть, що 80% підтримують Путіна. Не вірте цим соціологічним опитуванням. Тому що в країні ГУЛАГу ніхто вам не каже правду, коли до них звертаються з такими опитуваннями. Ніхто їм не скаже”, — наголосив Майкл МакФол.

Експосол у Москві також висловив сподівання, що після путіна в росіїбуде “відкритіший і прозоріший режим”.

Реклама

Залишити коментар