Окупанти змушують персонал Запорізької АЕС повісити на станції портрет путіна

Російсько-окупаційні війська змушують персонал Запорізької атомної електростанції повісити там портрет президента рф володимира путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Про це заявив керівник «Енергоатому» Петро Котін в етері телемарафону.

«Загарбники носяться з сакральною подією — організацією 9 травня зі своїми колорадськими стрічками… [змушують] повісити портрет путіна на станції, щоб всі ходили та плювали на цей портрет, я думаю», — сказав Котін.

За словами Котіна, нині влада перебуває на зв’язку з працівниками ЗАЕС. Технічно «Енергоатом» продовжує керувати роботою станції та відповідати за безпеку там як оператор.

Водночас він наголосив, що Україна не може гарантувати всі зобов’язання, які є в «Енергоатому» як в оператора стосовно ядерного матеріалу, який є на ЗАЕС.

«Фізична безпека об’єкта порушена, оскільки там перебувають російські загарбники, які фактично контролюють ситуацію з проходженням персоналу, зберіганням ядерного матеріалу», — пояснив Котін.

Зазначимо, що окупанти захопили Запорізьку АЕС у ніч проти 4 березня. Вона досі перебуває під контролем російських військ.

Реклама

Залишити коментар