Збудують за 2-3 місяці: у Дрогобичі планують модульне житло для переселенців

У Дрогобичі побудують перше модульне житло для переселенців. Пілотний проєкт передбачає спорудження каркасного будинку на вісім квартир, який планують звести за 2-3 місяці. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

«Перша пілотна новобудова налічуватиме вісім двокімнатних квартир. Площа одного помешкання становитиме – 50 м2. Це кухня, дві кімнати та просторі санвузли. Будинок зводитимуть за бюджетні кошти», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у планах є спорудження чималого комплексу із будинків аналогічного типу. Паралельно місто працює над реалізацією інших проєктів – будівництва багатоквартирних будинків для переселенців. До спорудження житла для внутрішньо переміщених осіб готові залучати спонсорів та благодійні кошти від світової громадськості, благочинних фондів тощо.

«Ми добре розуміємо, що за кілька місяців стартує навчання в освітніх установах міста, тому маємо звільнити ці заклади та запропонувати людям, які готові у нас залишитися на постійне місце проживання, альтернативні варіанти житла», – зазначив радник міського голови Дрогобича Андрій Балонь.

Реклама

Залишити коментар