Не видалили матеріали про війну в Україні: російський суд оштрафував Вікіпедію

Суд Таганського району москви за підсумками розгляду двох позовів визнав організацію Wikimedia Foundation, що підтримує роботу російськомовної “Вікіпедії”, винною в не видаленні забороненого в рф контенту і призначив їй штрафи на загальну суму 5 млн рублів. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал російської “Вікіпедії”.

Причиною одного із стягнень у розмірі 3 млн рублів стала публікація п’яти статей про військові дії росії в Україні: “Битва за Київ (2022)”; “Військові злочини у період вторгнення росії в Україну”; “Обстріл лікарні в Маріуполі”; “Руйнування Маріупольського театру (2022)”; “Різанина в Бучі”.

Крім того, суд оштрафував Wikimedia на 2 млн рублів за матеріал “Вторгнення росії в Україну (2022)” та дві статті про вибухову речовину – “Димний порох”; “Порох”.

Це перший випадок, коли російський суд виписує штрафи за зміст статей “Вікіпедії”. Протоколи про адміністративні правопорушення було складено роскомнаглядом.

Раніше роскомнагляд неодноразово надсилав Wikimedia повідомлення з вимогами видалити “недостовірну суспільно значущу інформацію”, що стосується війни в Україні. Наглядове відомство стверджує, що у цих статтях “Вікіпедії” нібито “просувається виключно антиросійська інтерпретація подій”.

Реклама

Залишити коментар