Держспецзв’язку попереджає про небезпечні листи з пошти одного із державних органів

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації попереджає про розсилання небезпечних листів із електронної пошти співробітника одного з державних органів України. Про це Держспецзв’язку повідомляє в Телеграмі.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про розсилання електронних листів із вкладенням, яке містить шкідливі програми. Цього разу кіберзловмисники “згадали” тему COVID-19.

Зазначені листи містять вкладення у вигляді XLS-документа “Aid request COVID-19-04_5_22.xls”. В результаті його відкриття будуть завантажені шкідливі програми GraphSteel та GrimPlant, а кіберзловмисники дістануть доступ до базової інформації про комп’ютер атакованого.

Фахівці звертають увагу, що розсилання електронних листів здійснено зі скомпрометованого облікового запису співробітника державного органу України.

Активність асоційовано з діяльністю групи UAC-0056. Ця ж група була причетна до кількох кібератак у березні. Тоді зловмисники паразитували на темах підвищення рівня інформаційної безпеки серед українців та заборгованості із зарплат.

Реклама

Залишити коментар