Байден запропонував призначити послом США в Україні Бріджит Брінк — Білий дім

Президент США Джо Байден офіційно запропонував призначити на посаду нового посла в Україні Бріджит Брінк.

Про це повідомили у пресслужбі Білого дому.

“Сьогодні президент Байден оголосив про свій намір висунути кандидатуру ветерана американської дипломатії Бріджит Брінк на посаду Надзвичайного та Повноважного Посла в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Рішення Байдена призначити Брінк послом США в Україні анонсував держсекретар Ентоні Блінкен під час свого візиту до Києва 24 квітня.

Бріджит Брінк є досвідченим дипломатом. На цей час вона обіймає посаду посла США у Словаччині. До цього Брінк була старшим радником та заступником помічника секретаря в Бюро у справах Європи та Азії Держдепу США, де відповідала за питання, пов’язані зі Східною Європою та Кавказом. Вона також працювала заступником глави місії у посольствах США в Узбекистані та Грузії.

25 років своєї дипломатичної кар’єри присвятила просуванню політики США в Європі та Азії. Вона була директором Егейського регіону та Південного Кавказу в Раді національної безпеки і працювала в Держдепі заступником директора у справах Південної Європи, спеціальним помічником заступника секретаря з політичних питань та референта по Кіпру.

Бріджит Брінк родом з Мічигану. Вона є володаркою численних нагород за досягнення у роботі. Дипломат отримала ступінь магістра міжнародних відносин та політичної теорії у Лондонській школі економіки та політичних наук. Вона знає російську, словацьку, сербську, грузинську та французьку мови.

Україна отримала запит США на призначення послом в Україні Бріджит Брінк ще наприкінці січня. Цю інформацію підтвердив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Посада посла США в Україні залишається вакантною з 2019 року, коли попереднього посла Марі Йованович було відкликано до Вашингтона.

Наразі США в Україні представляє тимчасова повірена Крістіна Квін. На цій посаді вона змінила Вільяма Тейлора.

Реклама

Залишити коментар