Активісти Greenpeace заблокували танкер із російською нафтою у Норвегії

Активісти міжнародної неурядової природоохоронної організації Greenpeace заблокували у понеділок танкер, який мав доставити російську нафту до Норвегії, прив’язавши себе до судна на знак протесту проти розв’язаної росією війни в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

За даними Marine Traffic, танкер «Усть-Луга» стоїть біля нафтового терміналу Exxon Mobil у Слагені, приблизно за 70 км на південь від Осло.

Активісти, які прибули на невеликому човні, прикували себе до якірного ланцюга танкера, намагаючись запобігти розвантаженню 95 тисяч тонн нафти.

«Нафта лежить в основі не тільки кліматичної кризи, а й воєн і конфліктів. Я шокований тим, що Норвегія діє як вільний порт для російської нафти, яка, як ми знаємо, фінансує війну путіна», – заявив глава Greenpeace у Норвегії Фроде Плейм.

Група закликала уряд Норвегії заборонити імпорт російського викопного палива і заявила, що норвезький підрозділ Exxon Mobil Esso має розірвати будь-які контракти на такий імпорт з росії після її вторгнення в Україну.

Esso Norway погодилася купити нафту до початку війни і не планує подальших закупівель у росії, повідомив норвезькій щоденній газеті Dagbladet представник компанії.

Реклама

Залишити коментар