Під час великодньої служби. Вселенський патріарх закликав відкрити гуманітарні коридори для мешканців Маріуполя

Вселенський патріарх Варфоломій у своїй проповіді в ніч на 24 квітня закликав негайно припинити війну в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ.

Під час проповіді після великоднього богослужіння на території Вселенського патріархату в Стамбулі Варфоломій заявив, що думки вірян зараз «із мученицькою Україною і в усіх куточках землі, де панує насильство та приниження людської гідності», не згадуючи Росію, яка розв’язала повномасштабну війну на українській території.

«…Давайте ж попросимо Воскреслого Визволителя, щоб цього року Великдень став поштовхом до відкриття гуманітарних коридорів, безпечних проїздів у дійсно безпечні райони для тисяч людей в оточенні в Маріуполі, мирних жителів, серед яких поранені, люди похилого віку, жінки і безліч дітей. Це ж стосується й інших регіонів України, де розгортається невимовна людська трагедія», — сказав вселенський патріарх.

У Маріуполі в підземних укриттях заводу Азовсталь, який постійно обстрілюють російські окупанти, перебувають не менше 1000 мирних жителів — жінки з дітьми, люди похилого віку і сім’ї українських військових. Загалом, за підрахунками української влади, у Маріуполі заблоковані близько 120 тисяч мирних жителів. Росія зриває евакуацію та силою вивозить маріупольців на свою територію або в окуповані райони Донецької і Луганської областей.

Реклама

Залишити коментар