Молдова викликала російського посла через заяву про плани вийти до «Придністров’я»

Молдова викликала російського посла Олега Васнєцова через слова представника міноборони рф, який заявив про намір захопити південну Україну та здобути вихід до невизнаного «Придністров’я».

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Молдови.

Васнєцову у відомстві висловили глибоке занепокоєння та назвали заяви представника російського міноборони необґрунтованими і такими, що суперечать позиції рф щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності Молдови у її міжнародно визнаних кордонах.

«Під час зустрічі було повторено, що Республіка Молдова, згідно з її конституцією, є нейтральною державою, і висловлено прохання, щоб цей принцип поважали всі міжнародні суб’єкти, в тому числі російська федерація», — зазначили у Міністерстві.

22 квітня військове командування росії заявило, що під час так званої другої фази війни проти України їхні війська спробують повністю захопити Донецьку та Луганську області, а також південь України до невизнаного «Придністров’я».

«Контроль над Донбасом дозволить створити сухопутний коридор у Крим та впливати на життєво важливі об’єкти ЗСУ.Контроль над півднем України дасть рф ще один вихід у Придністров’я, де є факти утисків російськомовного населення», — сказав заступник командувача Центрального військового округу.

Реклама

Залишити коментар