Меру Балаклії на Харківщині оголосили про підозру у держзраді та колабораціонізмі

Міському голові Балаклії, який перейшов на бік ворога, заочно повідомлено про підозру за фактами державної зради та колаборційної діяльності. Про це у Телеграмі повідомила Харківська обласна прокуратура.

“Харківською обласною прокуратурою вжито всіх передбачених вимогами КПК України заходів та заочно повідомлено про підозру Балаклійському міському голові за фактом державної зради та за фактом колаборційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України)”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міський голова Балаклії перейшов на бік ворога, добровільно погодившись виконувати обов’язки очільника громади у підтримуваному окупаційним режимом органі місцевого самоврядування. 28 березня він провів нараду керівництва Балаклійської міськради, під час якої агітував своїх заступників до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до країни-агресора в цілому.

За даними прокуратури, у цей же день він провів збори місцевих мешканців та повідомив про видачу “гуманітарної допомоги” російськими військовими, а також про те, що веде перемовини з керівництвом окупаційних військ щодо налагодження роботи комунальних служб.

Реклама

Залишити коментар