У Чернівцях демонтували пам’ятник комуністу Семену Галицькому

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

У Чернівцях демонтували пам’ятник комуністу Семену Галицькому, який був розташований у Садгорі (на куті вулиць Данила Галицького та Дмитра Квітковського).

“У Чистий четвер небайдужі запропонували винести сміття, ми ж їх підтримали. Радянському мотлоху не місце в нашому прекрасному місті!”, – йдеться у дописі під відео.

Довідка:

Галицький Семен Георгійович (15. 02. 1891, с. Нова Жучка, нині у складі Чернівців – 16. 12. 1955, Красноярський край, РФ) – політичний діяч, журналіст.
Під час 1-ї Світової війни перебував у лавах австрійської армії, після розпаду Австро-Угорської монархії – УГА.
З окупацією Галичини поляками виїхав до Чехо-Словаччини, де навчався у Празькому університеті. 1926 повернувся на Буковину. Працював у газеті «Боротьба», виступав з промовами на зборах і мітингах, друкував антиокупаційні матеріали, розповсюджував серед населення політ. літературу.
Сприяв заснуванню «Партії укр. працюючих Румунії “Визволення”» та її друкованого органу – газету «Борець».
9 грудня 1926 року заарештований румунською владою. Звільнений 12 грудня 1927 через відсутність доказів. Через постійне переслідування у 30-і рр. був змушений виїхати з Буковини – працював її представником при виконкомі Комінтерну у Москві. Улітку 1935 ще раз нелегально відвідав Буковину, але 1936 припинив активну політичну діяльність.
Помер у психоневрологічному диспансері після 9-річ. перебування у таборах.

Реклама

Залишити коментар