Намагання урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у війні Росії проти України «неправильні, і крапка» – Яценюк на Radio Free Europe

Арсеній Яценюк вважає намагання урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у війні Росії проти України «неправильними, і крапка».
 
Таку думку перший український прем’єр-міністр воєнного часу висловив в інтерв’ю виданню Radio Free Europe.
  
«Щодо тих, хто не є членом ЄС або претендує на членство, то Яценюк назвав намагання урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у нинішньому конфлікті «неправильними, і крапка», – пише видання.
 
Автор нагадує, що тисячі російських військ перебувають в обох країнах. У Грузії – для захисту сепаратистів після п’ятиденної війни 2008 року, в Молдові – для збереження військової присутності радянських часів, попри неодноразові прохання Кишинева до Москви вивести війська.
 
І Тбілісі, і Кишинів офіційно подали заявку на членство в ЄС, прискоривши свої відповідні заявки, коли російські війська вторглися в Україну майже два місяці тому.

«Вони знають, на що здатна Росія. Нас об’єднували спільні цінності, – сказав Яценюк. – І в ці драматичні та складні часи для українського народу, а також для народів Грузії та Молдови було так важливо проявити справжню єдність, залишитися єдиним фронтом, запровадити санкції проти Росії. Якщо Україна впаде, Молдова і Грузія впадуть. Крапка».

Він застеріг ці та інші країни, аби вони не довіряли Путіну, та навів історію порушених  РФ обіцянок.

Реклама

Залишити коментар