Фільм “Памфір” українського режисера покажуть на Каннському фестивалі

Світова прем’єра дебютного фільму “Памфір” режисера Дмитро Сухолиткий-Собчук виробництва Bosonfilm, відбудеться в програмі Каннського міжнародного кінофестивалю “Двотижневик режисерів” Quinzaine des Réalisateurs. Про це повідомили на сторінці фільму.

«Памфір», став одним із 23 ігрових фільмів з усього світу, які відібрали до участі в 54-му Двотижневику режисерів, паралельній програмі 75-го Каннського міжнародного кінофестивалю Festival de Cannes, що відбудеться з 18-го по 27-ме травня 2022 року.

“Двотижневик режисерів” – програма Каннського кінофестивалю, що існує з 1969 року, та за цей час стала майданчиком для прем’єр фільмів видатних режисерів, які глибоко вплинули на сучасний кінематограф, зокрема Вернера Херцога, Райнера Вернера Фассбіндера, Джорджа Лукаса, Мартіна Скорсезе, Джима Джармуша, Майкла Ханеке, Спайка Лі, Жан-П’єра і Люка Дарденнів, Софії Копполи, Рубена Остлунда, Ксав’є Долана, Хлої Джао та багатьох інших.

Серед учасників програми цього року фільми режисерів Алекса Гарленда, П’єтро Марчелло, Міа Хансен-Лове, Ніколя Парізер, Аліси Уінокур та інших.

Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова Solomiya Kyrylova, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна Олена Хохлаткина, Іван Шаран та Олександр Ярема

“Памфір” створюється у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Виробництво фільму здійснює компанія Bosonfilm спільно з Les Films d’Ici, Madants, Quijote та у партнерстві з Mainstream Pictures. Продюсери проекту – Олександра Костіна Sasha Kostina, Євгенія Яцута Jane Yatsuta, Лора Бріан Laura Briand, Клаудія Смея, Богна Шевчик Bogna Szewczyk, Artem Koliubaiev Артем Колюбаєв, Альона Тимошенко та Жанкарло Насі.

Також нагадаємо, що фільм став переможцем 11 пітчингу та отримав фінансування ДержКіно України, девелопмент здійснювався за підтримки Український культурний фонд, а також сприяння Чернівецька обласна державна адміністрація

Вітаємо усю нашу велику команду і кожного хто підтримував наш фільм впродовж цього довгого шляху!

Реклама

Залишити коментар