Нова Зеландія вводить санкції проти центробанку і найбільших фінустанов рф

Уряд Нової Зеландії оголосив, що запроваджує нові санкції проти найбільших банків і фінансових установ рф через вторгнення в Україну.

Про це повідомляє сайт уряду країни.

«Нова Зеландія вводить санкції проти 18 російських фінансових організацій, включаючи Центральний банк росії та Фонд національного добробуту, а також низки інших найбільших фінансових установ країни, які володіють приблизно 80% загального обсягу банківських активів російської федерації», – заявила міністр закордонних справ Наная Махута.

Як зазначається, ці санкції призначені для накладання економічних і політичних витрат, зокрема, для організацій, які фінансують вторгнення в Україну, що продовжується.

«Цим останнім раундом санкцій Нова Зеландія приєднується до країн по всьому світу, які наклали жорсткі покарання на президента путіна і систему, яка фінансує його незаконне вторгнення», – йдеться у заяві Махути.

Наголошується, що під санкції потрапили Альфа-Банк, Банк росія, Банк «Відкриття», Чорноморський банк розвитку та реконструкції, Центральний банк рф, Кредитний банк москви, Газпромбанк, Генбанк, Промислово-ощадний банк, Новікомбанк, Россільськогоспбанк, Російський національний комерційний банк, Російський фонд прямих інвестицій, Сбербанк, Совкомбанк, СМП Банк, Зовнішекономбанк, ВТБ.

«Ми глибоко стурбовані повідомленнями про жорстокість з боку російських сил. Нова Зеландія продовжує засуджувати війну путіна та підтримує розслідування Міжнародним кримінальним судом звірств, скоєних щодо громадян України», – заявила міністр.

Реклама

Залишити коментар