Німецький концерн Henkel йде з російського ринку

Німецький концерн Henkel після довгих вагань вирішив остаточно піти з російського ринку.

Про це виробник оголосив на своєму сайті 19 квітня, повідомляє Укрінформ.

«На тлі поточних подій війни в Україні компанія «Henkel» вирішила припинити свою діяльність у росії», – йдеться у пресрелізі.

Зараз у компанії готуються до реалізації цього рішення. Компанія буде тісно співпрацювати зі своїми командами у рф над деталями, щоб забезпечити «впорядкований процес». Тим часом 2500 співробітників Henkel у росії продовжуватимуть працювати та отримувати заробітну плату. Очікуваний фінансовий вплив на Henkel запланованого виходу з рф на цю мить «неможливо кількісно оцінити».

«Henkel засуджує війну росії проти України та насильство проти безневинних мирних жителів. Нашим пріоритетом залишається зробити все можливе, щоб підтримати наших колег в Україні», – заявив генеральний директор Henkel Карстен Кнобель.

Він сказав, що компанія надає широку підтримку своїм співробітникам та людям в Україні та сусідніх державах, надаючи фінансові та матеріальні пожертви, зокрема, харчові продукти. Багато співробітників Henkel також допомагають на кордонах, розповсюджуючи терміново необхідні товари або пропонуючи людям з України житло.

Слід зауважити, що два тижні тому компанія говорила, що, попри все, буде продовжувати виробництво на російському ринку, хоча й вирішила припинити всі заплановані інвестиції в Росію та припинити рекламу та спонсорство ще наприкінці лютого.

На річних загальних зборах на початку квітня акціонери розкритикували таку позицію через побоювання, що це може завдати шкоди репутації Henkel.

Продукцію від Henkel використовують у багатьох галузях промисловості, включаючи аерокосмічні, автомобільні, електронні та медичні технології. Серед найбільш відомих брендів – Persil, Pril, Purex, Weißer Riese, Perwoll, Fewa, Spee, Dixan, Vernel, Somat, Sidolin, Ata, Bref і Love Nature (миючі засоби та засоби для чищення); Schwarzkopf, Syoss, Dial, Fa, Bac, Schauma, Taft, Gliss Kur і Diadermine (догляд за красою); Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson і Aquence (клеї, герметики та функціональні покриття); Pritt, Ponal, Pattex, Ceresit, Metylan, Sista і Tangit (клеї для дому, школи та роботи).

Реклама

Залишити коментар