На Житомирщині судитимуть священника-колаборанта

На Житомирщині правоохоронці викрили 64-річного настоятеля храму УПЦ московського патріархату, який публічно підтримував збройне вторгнення росії в Україну.

Про це у Facebook повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«Установлено, що 64-річний настоятель церкви московського патріархату, що у Новоград-Волинському районі, у березні цього року, вдень, під час спілкування на вулиці з місцевими жителями, давав їм «цінні» настанови, як насправді треба сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії», – йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, священник намагався переконати громаду у тому, що влада російської федерації прислала військо визволити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братського народу.

Колаборант також стверджував, що вбивають мирних жителів та руйнують їхні домівки й все довкола не російські війська, а Збройні сили України.

Зазначається, що парафіяни повідомили про суперечку зі священником до правоохоронних органів. Прокурори Новоград-Волинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно священника за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Реклама

Залишити коментар