У Німеччині відкрили понад 140 справ через підтримку війни росії проти України

По всій Німеччині розслідують понад 140 справ щодо підтримки російського вторгнення в Україну. Більшість випадків стосуються використання символу «Z».

Про це повідомляє група німецьких видань Redaktionsnetzwerks Deutschland.

Використання пропагандистського символу підпадає під статтю 140 Кримінального кодексу Німеччини, що стосується потурання злочинам. За це загрожує штраф або позбавлення волі до трьох років. У частині федеральних земель використання знаку «Z» розцінюється як незаконна підтримка російської війни, що порушує міжнародне право.

У землі Саксонія-Ангальт відкрили щонайменше 19 справ за цією статтею. Із них 17 — стосуються використання символу «Z».

У Гамбурзі розслідують 17 справ про схвалення збройної агресії росії, із них 16 — стосуються «Z».

Правоохоронці землі Північний Рейн-Вестфалія відкрили 37 справ, 22 із них пов’язані з демонстрацією «Z» на знак солідарності з російськими військовими. Крім того, там зафіксували матеріальні збитки через підтримку російського вторгнення.

Водночас деякі регіони, наприклад, Баварія, не фіксують окремо злочини на підтримку росії. Але там запевняють, що вживають заходів проти тих, хто підозрюється у цих злочинах.

Після вторгнення росії в Україну у низці німецьких міст відбулися проросійські мітинги, на яких учасники використовували символи «Z» та «V». Після цього в МВС Німеччини пообіцяли карати за використання на мітингах таких знаків.

Реклама

Залишити коментар