На Луганщині окупанти обстрілювали людей, які намагались виїхати з Кремінної: 4 загиблих

Жителів населеного пункту Кремінна Луганської області, які намагалися евакуюватися на власних авто, російські загарбники обстріляли, загинули 4 людини. Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила в Телеграмі.

“Сьогодні зранку жителі Кремінної Луганської області намагалися евакуюватися на власних машинах. російські бойовики відкрили вогонь по містянах. Загинули четверо осіб. Одна важкопоранена людина залишається на місці обстрілу, адже медики не можуть до неї дістатися через безперервне бомбардування”, — заявила Денісова.

За її словами, уже другий день поспіль російські війська унеможливлюють відкриття гуманітарних коридорів із районів ведення бойових дій та тимчасово захоплених територій — маршрути під постійними обстрілами.

Омбудсман вкотре наголосила, що такі дії росармії є воєнним злочином відповідно до статей 7 і 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду та грубим порушенням Женевської конвенції 1949 року про захист мирного населення під час війни.

“Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні”, — підкреслила вона.

Реклама

Залишити коментар