Канада розгорне в Європі військовий госпіталь для українців

Канада найближчим часом планує розгорнути у Європі військовий госпіталь для надання медичної допомоги українцям. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телеканалу СВС розповів міністр міжнародного розвитку Канади Харджит Саджан.

Ми спілкуємося із Червоним Хрестом стосовно того, що потрібно. Ми були готові розгорнути великий польовий госпіталь. З’ясувалося, що потреби у всьому госпіталі немає, тому розгорнуть його окремі елементи”, – розповів він. 

Міністр наголосив, що такі проєкти потребують значної координації між численними партнерами: “Питання ж не лише в тому, аби мати необхідне обладнання, важливо забезпечити, щоб були потрібні люди”, – уточнив Саджан.

Він зазначив, що наразі визначається точне місце розташування майбутнього госпіталю, а також додав, що в східній Європі вже працює команда міністерства міжнародного розвитку Канади, яка шукає способи подальшої гуманітарної підтримки.

“Виконується величезна робота, але й потреби — величезні, з огляду на масові злочини, що чиняться в Україні”, — підсумував Харджит Саджан.

Реклама

Залишити коментар