Є механізм, як можна, не відмовляючись від російського газу, не платити РФ гроші – Арсеній Яценюк

Арсеній Яценюк запропонував застосувати “іранський”механізм до закупівель газу з РФ:  “Росія продає газ ЄС, Європа платить за цей газ, тільки на спеціальний рахунок в європейському банку. І ці гроші до Росії не потрапляють. До Росії ці гроші потраплять тільки після того, коли РФ заплатить всі репарації Україні і заплатить повністю за всі судові позови”, – пояснив прем’єр-міністр 2014-2016 років в ефірі каналу “Еспресо”.

Арсеній Яценюк підкреслив, що щодня РФ отримує на свої рахунки від продажу енергетичних ресурсів 1 мільярд доларів.

Він нагадав, що вже існує механізм, “як можна, не відмовляючись від російського газу, не платити росіянам гроші” – такий працює з Іраном.

“Це не щось нове, це не відкриття Америки. І тому це лежить у площині політичної волі Європейського Союзу і наших західних партнерів сказати: до того моменту, доки ми не в стані відмовитися від газу, ми беремо газ, гроші ми платимо, тільки росіянам не віддаємо, ці гроші залишаються заморожені на спеціальному рахунку. І тільки після того, коли будуть виплачені всі борги Росії перед Україною в першу чергу по репараціям, тільки після цього, можливо, якісь копійки для росіян залишаться”, – сказав Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар