В Угорщині почали трансляцію двох українських телеканалів

Кабельні оператори Угорщини почали трансляцію українських телеканалів. Глядачам країни вже доступні “Україна 24″ та” 1+1″, які беруть участь у цілодобовому телемарафоні. Про це повідомив голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита, передає Укрінформ.

“Завдяки спільним зусиллям Міністерства культури і інформаційної політики, Посольства України в Угорщині та Угорської асоціації комунікацій (Magyar Kommunikációs (MKSZ)) створено умови для трансляції угорськими мовниками з квітня 2022 року українських телеканалів в угорських кабельних мережах”, – розповів він. 

За його словами, провайдер кабельного телебачення “Telecom” у Будапешті вже транслює телеканали “Україна 24” та “1+1”, які об’єдналися для проведення цілодобового новинного телемарафону України на інформаційному ресурсі іномовлення України “UATV”.

“Водночас транслюють дитячі та освітні програми українською, що є надважливим з урахуванням того, що з початку війни Угорщина прийняла, опікується і надає допомогу 641 775 біженцям з нашої країни, і ця кількість зростає щодня”, – додав Віктор Микита.

Реклама

Залишити коментар