Українські воїни продемонстрували унікальну винахідливість і мужність, на відміну від росіян, – екс-директор ЦРУ

Українці продемонстрували унікальну рішучість не здати свою землю російським загарбникам, використовуючи у бою винахідливість і уміння користуватися сучасною зброєю.

Про це заявив Директор ЦРУ у 2011-12 роках, Командувач Центральним командуванням США у 2008-10 роках, колишній командувач силами Сполучених Штатів і НАТО в Іраку та Афганістані генерал Девід Петреус під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Коли навіть не було певних знарядь, люди вигадували, як використати те, що у них є. І вони самі вирішували, як робити якісь кроки на полі бою, що абсолютно відрізняється від російської армії радянського взірця, яка непрофесійна, як з’ясувалося, комунікації були недосконалими, вони взагалі розірвалися», – сказав Петреус. 

«Було вбито декількох генералів, які з’являлися безпосередньо на передову, і через брак належної захищеної комунікації вони ставали мішенню для українських військ», – наголосив екс-директор ЦРУ.

«Українські військові були надзвичайно винахідливими біля Києва і Чернігова. Вони використовували різні знаряддя для того, щоб підбити російські танки і їх зупинити. І з «Джавелінами», з артилерією, дронами, які вони мали. Власне так і треба працювати», – сказав генерал.

Він наголосив, що українці вже показали здатність боротися, битися успішно і ефективно, тому мають всі шанси перемогти російську армію і на Донбасі. 

«Хоча місцевість там буде не такою сприятливою для українських військ, менше з тим, можна якось це компенсувати, тому що росіяни борються лише чисельністю, а не умінням», – сказав Девід Петреус.

Реклама

Залишити коментар