Путін абсолютно безжальний, його не турбує втрата майже 20 тисяч своїх солдатів, – екс-директор ЦРУ

Президент Росії Володимир Путін є абсолютно безжальним лідером, якого не турбують втрати Росії у війні проти України.

Про це заявив Директор ЦРУ у 2011-12 роках, Командувач Центральним командуванням США у 2008-10 роках, колишній командувач силами Сполучених Штатів і НАТО в Іраку та Афганістані генерал Девід Петреус під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Дуже складно людині, яка є абсолютно безжальною і, здається, взагалі не бентежиться через 18 чи 19 тисяч вбитих росіян за півтора місяця боїв. Це надзвичайно», – сказав він. 

Петреус зазначив, що хоча Путін і готувався до цієї війни, втрати росіян лише за півтора місяці боїв вже переважають всі втрати США в Іраку за 20 років.

«І тому мені здається, що треба зрозуміти, наскільки він є відданим своїм цілям, але наскільки він недооцінив відданості українців своїй країні. Тому що вони борються на своїй землі», – наголосив колишній командувач силами Сполучених Штатів і НАТО в Іраку та Афганістані. 

На його думку, Путін також недооцінив, як змінилася Україна протягом останніх років.

«Він абсолютно недооцінив того, яким чином Україна просунулася вперед, як вона змінилася за ці 8 років після захоплення частини Донбасу. Вона розвинула свої Збройні Сили. І він не розумів власне цінності особистої і особистісної ініціативи», – резюмував Девід Петреус.

Реклама

Залишити коментар