Американський дипломат про переговори України і Росії: Це буде віддзеркаленням реальної ситуації на полі бою

Будь-які переговори під час війни є віддзеркаленням реальної ситуації на полі бою.

Про це заявив почесний член Атлантичної Ради, Координатор Державного департаменту США з санкційної політики у 2013-17 роках, помічник Державного секретаря Сполучених Штатів з європейських та євразійських відносин у 2005-09 роках посол Деніел Фрід під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Багато що буде вирішуватися саме на полі бою. Президент Зеленський неодноразово наголошував, що всі війни закінчуються переговорами. Але Путін не відноситься серйозно до переговорів, і він ніколи серйозно про них не говорив», – наголосив він. 

«Будь-які переговори під час війни є віддзеркаленням реальної ситуації на полі бою», – підкреслив Деніел Фрід.

Тому, зазначив він, Україна повинна продовжувати отримувати військову підтримку від Заходу.

«Але не лише це. Ми повинні впроваджувати серйозні, жорсткі санкції проти Росії. Ми вже багато що зробили в цьому плані, треба зробити ще більше. І зробити якомога швидше», – сказав дипломат.

«Ви бачите, як вже 350 мільярдів доларів заморожено їхніх золотовалютних резервів. Це вже відбулося», – підкреслив Фрід.

Він відзначив, що потрібно працювати над посиленням санкцій проти Росії.

«Треба відслідковувати гроші. А де їхні гроші? Перш за все це експорт енергоносіїв, нафти та ін. Через збільшення ціни на нафту вони отримують ще більше», – сказав Деніел Фрід, додавши, що скорочення закупівлі російського газу має бути також серед основних пріоритетів.

«Ми хочемо, щоб ці доходи скорочувалися, щоби їхня економіка страждала», – наголосив дипломат.

«Я розумію, що політика санкцій не є ідеальною. Але де зараз Радянський Союз? Немає його. Він впав під тиском наших санкцій. Ваша країна зараз зазнає навали з боку Російської Федерації. А ми на Заході також маємо діяти дуже рішуче, бо ми маємо перевести свою систему ухвалення рішень також на воєнні рейки», – підкреслив Деніел Фрід.

Крім того, він наголосив, що для того, щоби допомогти в цій війні і запобігти наступним війнам, «треба відмовлятися взагалі від енергоносіїв з Росії».

Реклама

Залишити коментар