Помер колишній ректор Чернівецького національного університету Степан Костишин

У поважному віці, на 91-му році життя, відійшов у вічність почесний професор, колишній ректор Чернівецького національного університету (1987-2001 рр.) Степан Степанович Костишин.

Про це повідомляє сайт ЧНУ ім. Юрія Федьковича.

Український учений-біохімік, доктор біологічних наук, академік АН вищої школи України, заслужений діяч науки і техніки України, почесний доктор Саскачеванського університету (Канада) та Сучавського університету (Румунія), почесний член Міжнародної організації університетів «Phi Beta Delta» США, почесний громадянин міст Чернівці і Лок Хейвена (США) – цей перелік заслуг і значних досягнень Степана Костишина гідний гучних оплесків, адже важко повірити, що одна людина здатна за життя настільки плідно збагатити свій професійних шлях.

Більше того, науковець заслужено нагороджений такими почесними відзнаками як Орден святого Володимира, Орден святих Кирила та Мефодія, нагорода Ярослава Мудрого АНВШ України. Все це вказує на вагомі доробки та здобутки Степана Костишина, які все буковинське та українське суспільство буде пам’ятати і пошановувати.

Степан Степанович прожив яскраве життя, завжди мав активну позицію, його відрізняли глибока людяність, справжня інтелігентність, високий професіоналізм, життєлюбність та оптимізм. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться у наших серцях.

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича висловлює глибокі співчуття родині та близькому колу Степана Костишина.

Вічна пам’ять!

Реклама

Залишити коментар