У рф оголосили дефолт із зовнішнього боргу

Росія оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом у зв’язку з тим, що запропонувала власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах. Про це повідомляє CNN із посиланням на агентство кредитних рейтингів S&P.

Росія намагалася заплатити у рублях за дві номіновані у доларах облігації із строком погашення 4 квітня, йдеться у повідомленні S&P. Агентство заявило, що це рівносильно «вибірковому дефолту», оскільки інвестори навряд чи зможуть конвертувати рублі в «долари, еквівалентні сумам, котрі були спочатку».

За інформацією S&P, вибірковий дефолт оголошується, коли підприємство не виконало зобов’язання щодо конкретного зобов’язання, але не з усього свого боргу.

Москва має 30-денний пільговий період із 4 квітня для виплати капіталу та відсотків, але S&P заявило, що не очікує, що конвертує їх у долари, враховуючи західні санкції, які підривають її «готовність і технічні можливості дотримуватися своїх зобов’язань».

Наголошується, що повний валютний дефолт стане першим у Росії більш ніж за сторіччя, коли Ленін відмовився від облігацій, випущених царським урядом.

Реклама

Залишити коментар