Пентагон: рф планує мобілізувати понад 60 тисяч новобранців і резервістів

Міністерство оборони США має інформацію про плани режиму в рф залучити понад 60 тисяч військових – новобранців та резервістів, щоб посилити свій потенціал для наступу. Про це повідомляє CNN із посиланням на представника Міноборони США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати побачили ознаки, що Росія намагається набрати понад 60 тисяч військових з новобранців та мобілізованих резервістів для збільшення своїх наступальних сил», – цитує посадовця телеканал.

Представник Пентагону зазначив, що «поки невідомо», чи матимуть ці плани успіх. Крім того, за його словами, наразі також немає інформації, як готуватимуться ці сили й куди вони будуть спрямовані.

За його словами, станом на зараз американська розвідка не спостерігає «свіжого підкріплення, яке було б повністю підготовленим і озброєним», щоби посилити свої виснажені батальйонні тактичні групи.

Чиновник також зазначив, що після втрат в Україні потенціал російських військ наразі становить 80-85% у порівнянні з лютим. Це охоплює різні чинники, у тому числі кількість танків, винищувачів, ракетного озброєння і військ.

За оцінками США, російські військові досі не вирішили логістичних проблем, і це означає, що навряд чи вони зможуть відновити свої сили «дуже швидко».

«Ми не вважаємо, що для них це буде швидким процесом – з урахуванням утрат живої сили, яких вони зазнали, а також втрати боєготовності їхніх підрозділів», – зауважив представник Пентагону.

Реклама

Залишити коментар