У Чернівцях поліціянти затримали чоловіка за крадіжку майна на 30 тисяч гривень

Учора, 5 квітня, до поліції звернувся 40-річний виконроб і повідомив, що з території будівництва невідома особа викрала речі працівників та зникла з місця події.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Слідчо-оперативна група та співробітники сектору реагування патрульної поліції Чернівецького районного управління поліції одразу відреагували на повідомлення. Правоохоронці опитали заявника, свідків, очевидців події та отримали детальний опис ймовірного порушника. Завдяки цій інформації патрульні поліцейські оперативно викрили зловмисника. 

Ним виявився 36-річний чернівчанин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Чоловік зізнався у скоєному та розповів, що проник до підвалу приватного приміщення, дезберігалися особисті речі працівників, які проводили тут будівельні роботи. Скориставшись відсутністю сторонніх осіб, порушник незаконно заволодів чужим майном. У цей момент його помітив виконроб та викликав поліцію. 

На місці події зловмисник залишив викрадений мобільний телефон і пилу, після чого зник у невідомому напрямку, взявши з собою лише портативний зарядний пристрій.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

Поліцейські затримали зловмисника неподалік одного із ринків Чернівців у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці вилучили речові докази вчинення протиправних дій. Попередня їх вартість – 30 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Також співробітники поліції перевіряють інформацію щодо причетності чоловіка до скоєння аналогічних злочинів.

Нагадаємо: відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили відповідальність за вчинення крадіжок, що в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких  злочинів.

Реклама

Залишити коментар