СБУ на Буковині локалізувала спробу розбійного нападу

У той час, коли український народ об‘єднався в боротьбі з російськими окупантами, деякі особи намагаються використати ситуацію для власних злочинних намірів. Саме так і зробив мешканець Чернівців, який запропонував представникам місцевого криміналітету вчинити розбійний напад на будинок знайомої підприємиці, повідомляє пресслужба Управління СБУ у Чернівецькій області.

За інформацією замовника жінка проживала в будинку одна і зберігала там велику кількість готівки, дорогоцінні банківські метали та ювелірні прикраси. За умовами «угоди» ініціатор розбою мав отримати половину від награбованого, інша половина призначалася виконавцям.

Але злочинний намір реалізувати до кінця не вдалося – правоохоронці затримали замовника безпосередньо біля будинку, на який планувався напад.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України, організатору злочину повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Спецоперацію здійснювали співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар