На захопленій ЗАЕС залишаються до 500 військових рф та майже 50 одиниць важкої техніки

На захопленій російськими військами Запорізькій атомній електростанції перебуває до 500 загарбників та приблизно 50 одиниць важкої техніки.

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“На Запорізькій станції ситуація залишається такою ж – вони фізично знаходяться на станції. Це від 300 до 500 військових і десь 50 одиниць важкої техніки в периметрі станції”, – розповів він.

Галущенко додав, що на станції в певний час з’явилися 11 осіб з “Росатому”. За його словами, цих працівників ідентифікували. Наразі вони залишаються на ЗАЕС разом з українськими працівниками.

“Зараз є інформація, що деякі з росіян-енергетиків хочуть повернутися додому. Не знаю причин, але є певна інформація, що вони намагаються покинути станцію”, – сказав Галущенко.

Він зазначив, електростанція продовжує видавати електроенергію: по двох лініям її експлуатує персонал НАЕК “Енергоатом”.

Запорізька АЕС та місто Енергодар із 4 березня перебувають під окупацією російських військових формувань. На майданчику Запорізької АЕС, крім військових країни-агресора, тривалий час незаконно перебувають представники російської корпорації з атомної енергії «Росатом».

Реклама

Залишити коментар