Нацгвардія взяла під охорону Чорнобильську АЕС

На Чорнобильську атомну електростанцію (ЧАЕС) прибули підрозділи Національної гвардії України, які взяли об’єкт під свою охорону. Про це повідомляє Державне спеціалізоване підприємство “Чорнобильська АЕС” у Фейсбуці.

“Сьогодні, 5 квітня, на Чорнобильську АЕС прибули підрозділи Національної гвардії України, які взяли об’єкт під свою охорону. Основними завданнями нацгвардійців на майданчику є охорона та оборона ядерних установок, а також фізичний захист ядерних матеріалів”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі серед ключових задач підприємства – перевірка безпеки майданчика та його транспортної інфраструктури; перевірка радіаційного стану приміщень та об‘єктів станції, де перебували війська російської федерації (які повністю нехтували правилами радіаційної безпеки) та ротація персоналу зміни, яка знаходиться на майданчику (46 добровольців-працівників, які відправилися на майданчик ЧАЕС внаслідок ротації персоналу 20 березня, а також 13 працівників, які продовжують перебувати на робочих місцях вже близько 1000 годин — з самого початку захоплення станції).

Реклама

Залишити коментар