Естонія закриває два російські консульства та висилає 14 співробітників

Естонія викликала посла росії в Естонії Володимира Ліпаєва для передачі ноти про те, що Естонія закриває генеральне представництво росії в Нарві, консульський відділ в Тарту, а також оголошує персонами нон грата 14 співробітників, сім з яких мають дипломатичний статус. Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

Віцеканцлер естонського Міністерства закордонних справ М’ярт Вольмер, який передав дипломатичну ноту, наголосив, що зазначені особи мають залишити Естонію до 30 квітня. Він заявив, що в ситуації, коли постійно надходять повідомлення про жахливу діяльність російських збройних сил у Бучі та інші місцях, не можна говорити про продовження звичайних відносин, адже росія серйозно порушує міжнародне право, взяті на себе міжнародні зобов’язання. Віцеканцлер також додав, що винні у воєнних злочинах та злочинах проти людяності мають бути притягнуті до відповідальності.

Вольмер укотре наголосив, що дії росії в Україні неприйнятні. Також росія повинна вивести свої війська з України і понести відповідальність за збитки, які вона завдала війною.

Про закриття регіональних генконсульств росії повідомила і Латвія. Будуть закриті консульства у Даугавпілсі та Лієпаї. Крім того, вишлють 13 дипломатів і співробітників посольства Росії.

Реклама

Залишити коментар