Австрія засудила звірства окупантів у Бучі, але проти ембарго на газ і нафту з росії

Австрійська влада підтримує нові санкції проти Росії після викриття військових звірств у Бучі, але відкидає негайне ембарго на російські енергоносії. Про це пише ORF, повідомляє “Європейська правда“.

Міністр фінансів Магнус Бруннер заявив, що Австрія на 100% на стороні Німеччини у цьому питанні. Раніше міністр економіки Німеччини Роберт Габек вкотре висловився проти негайного енергетичного ембарго.

За словами Бруннера, санкції мають сенс лише в тому випадку, якщо вони не впливають на вас більше, ніж на того, на кого вони спрямовані.

Бруннер сказав, що Австрія, як і Німеччина, дуже залежить від російського газу і середньострокова мета – стати незалежнішою. “Але було б нереально сказати, що ми могли б відмовитись відразу”, – сказав міністр. Натомість він запропонував розширити список підсанкційних осіб та організацій.

Міністр закордонних справ Олександр Шалленберг також виступив проти ембарго на газ. Він заявив, що був “шокований повідомленнями з Бучі” та закликав до міжнародного розслідування.

“Кримінальний суд, Рада ООН з прав людини та інші органи мають розслідувати це зараз. Ті, хто це здійснив, мають бути притягнуті до відповідальності. Австрія — одна з держав, яка також представила ситуацію в Україні до Міжнародного кримінального суду в Гаазі”, – сказав він.

Шалленберг очікує на подальші санкції проти Росії найближчим часом. “Ми вже дуже старанно працюємо над ще одним пакетом санкцій, який, ймовірно, буде ухвалено цього тижня. Крім газового ембарго є достатньо інших варіантів, де ми можемо закрутити санкційний гвинт”, – сказав він.

Реклама

Залишити коментар