Міноборони Японії шукає співробітника для боротьби з фейками про війну РФ проти України

Міноборони Японії шукає старшого координатора глобальної стратегічної розвідки, який аналізуватиме фейки РФ і Китаю про Україну та Тайвань

Про це пише Japan Today.

За інформацією видання, Міноборони Японії намагається підготуватися до “гібридної війни” РФ щодо України. У міністерстві відчувають кризу через зростання кількості неправдивої інформації в інтернеті.

“Визнаючи, що необхідність боротьби з дезінформацією та фейковими новинами є критичною проблемою безпеки, яка проявляється в українській кризі, міністерство у квітні створює нову посаду спеціаліста для нагляду за такими питаннями, посилюючи спілкування через Інтернет”, – ідеться в повідомленні.

Новостворений фахівець із питань інформації називатиметься старшим координатором глобальної стратегічної розвідки та працюватиме у відділі оборонної розвідки Бюро оборонної політики міністерства. Він буде відстежувати й аналізувати спроби впливу на громадську думку з боку РФ і Китаю.

“Росія намагається ввести Україну в оману, виправдовуючи свої військові дії. Точна інформація стає все більш важливою, оскільки Китай може застосувати подібну тактику ведення війни під час надзвичайних ситуацій з Тайванем, сказав чиновник”, – наголосили в Міноборони.

Реклама

Залишити коментар